2019-02-19

Mindset

Mindset bepaalt ons hele leven. Hier ben ik me sinds een tijd bewust van. Ik ben altijd een positief kind geweest. Zeg nog steeds dat ik voor t geluk geboren ben. Ik ervaar dat nog steeds zo maar weet dat dit om je mindset draait. Je bepaalt zelf hoe je leven verloopt. Als er iets gebeurt, bepaal jij hoe je hiermee omgaat. Ga je bij de pakken neerzitten of leer je ervan en zet je je schouders eronder en ga je verder? MAKKELIJK praten zul je misschien denken maar ook ik heb veel op mijn pad gekregen. Zeker op gebied van relaties. Ik heb het er niet bij laten zitten en ben steeds op zoek gegaan in mezelf naar antwoorden.  Toen ik die niet kon vinden of daar niet het probleem mee kon oplossen, zocht ik professionele hulp. En ik ben blijven werken aan mezelf tot het probleem opgelost was. En nog blijf ik aan mezelf werken. Anders kan ik ook geen anderen helpen. En ik blijf me graag ontwikkelen. Heerlijk, nieuwe dingen leren over mezelf!

Mijn vriendinnetje werd op het voortgezet onderwijs gepest. Toen had ik gelukkig al de handvatten om hiermee om te gaan en mezelf te beschermen want ook mij probeerden ze te pesten. Had ik die aangeleerd? Nee. Ik reageerde op mijn gevoel en dat heeft mij gered. Door de hele schooltijd van het vo. Ik scheet bagger, elke dag, de hele dag, maar niemand heeft dit gemerkt. Ik hield mijn koppie omhoog en liet me niet gek maken. Op het gepest reageerde ik niet en ik bleef mijn best doen op school. Nu leer ik dit mijn leerlingen op school ook aan. En de kinderen die bij mij in de praktijk komen. 

Een pestkop is geen held te noemen. Gelukkig pakken ze niet zomaar iemand uit een menigte om die te pesten. Nee, die kiezen ze op gevoel. Ze zijn laf en kiezen daarom diegene uit die niet sterk in z’n schoenen staat, die onzeker is, die gelooft dat ie stom is, dom, lelijk. Dit straal je dan ook uit. Wat jij gelooft of denkt van jezelf straal je uit en ziet een ander dus ook. Men reageert hierdoor op een bepaalde manier op jou. 

Wat ik zo fijn vind, is dat je zelf dus iets kunt doen tegen die pestkop. Zodra je bewust bent van het feit dat het inderdaad ook aan jezelf ligt. Je bent voor de pestkop die we even wolf noemen, een mak schaap. Zodra je door hebt wat je doet en uitstraalt,  kun je dit omzetten. Een gewaarschuwd mens telt voor 2….

En lieve mensen,  misschien krijg je nare gevoelens bij mijn tekst, ik weet dat ik regelmatig wat direct uit de hoek kan komen. Maar ik heb liever dat je een hekel aan mij krijgt dan dat je een hekel aan jezelf krijgt. Hou van jezelf.  Kijk in de spiegel en geef jezelf elke dag complimentjes over je uiterlijk of hoe je iets aangepakt hebt. Je bent het waard! En red je het niet alleen? Zoek alsjeblieft Hulp.  Je bent op zoveel plekken meer dan welkom. Zoek iemand die goed voelt en bij je past.

Dag mooi mens

Petra - 09:34:14 | 2 opmerkingen